opgroeien

 

Wist je dat de leeuwin in een groep leeuwen, de basis is van de societeit? Zij is de jager, de opvoeder, eigenaar van de grond en verdediger. Zij kunnen goed alleen overleven, maar gedijen het beste in een groep. De groep bestaat uit voornamelijk leeuwinnen, volwassenen en welpen, allen familie van elkaar. De leeuwinnen zorgen voor elkaar en worden aanzienlijk ouder dan de leeuw. En wist je dat iedere vrouw haar eigen kracht heeft, namelijk de kracht van de leeuwin in zich heeft?

Dat is precies wat ik bij iedere vrouw wil aanboren!

True Color Women is er voor jou. De kennis en ervaring van mijn eigen scheidingsproces heeft mij in mijn eigen kracht gezet om te bouwen aan mijn toekomst. Opgedane kennis en ervaring geef ik weer terug als begeleider van TCW. True Color Women bouwt mee aan jouw toekomst!

begeleider

Elisabeth – begeleider

 

Mijn naam is Elisabeth en ik ben de begeleider van de zelfhulpgroep True Color Women voor gescheiden vrouwen. Ik heb een enorme drive om mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten om andere vrouwen verder te helpen. Mijn scheidingsproces is begonnen in mei 2012 en heeft zich neergezet als een complexe scheiding, waarbij ik kennis heb opgedaan van de juridische kant van het scheiden en betrokken instanties als Jeugdzorg om de complexe scheiding in ander vaarwater te brengen. Tevens heb ik als bijstandsmoeder kennis opgedaan van wetgeving voor alleenstaande moeders om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

meMijn kennis en ervaring heb ik onder andere ondergebracht in een aantal websites om op die manier anderen weer verder te kunnen helpen.  Zo heb ik een website over verbaal geweld en online ondernemen. Daarnaast ben ik als alleenstaand moeder terug in mijn kracht gekomen, nadat ik mijn dieptepunt van complexe partners achter mij heb gelaten. Ik heb meerdere boeken over scheiding gelezen en heb al veel kennis vergaard. Vanaf 2017 ga ik de studie Pedagogisch Medewerker niveau 4 MBO starten om hopelijk Jeugdzorg binnen te kunnen stromen. Tot slot heb ik verschillend vrijwilligerswerk verricht binnen het cliëntenpanel voor de Raad van de Kinderbescherming en No Kidding.


Ben jij op zoek naar iemand die jou daadwerkelijk kan ondersteunen tijdens één van jouw moeilijkste ervaringen in het leven?

Dan zit je goed bij True Color Women. Wij zijn een vriendelijke, zorgzame zelfhulpgroep van vrouwen die in verschillende stadia van scheiden zich bevinden. Wij maken de overgang van het ‘samenzijn met iemand’ naar ‘op eigen benen staan’ makkelijker. TCW biedt een sterk kenniscentrum om te bouwen aan jouw toekomst!

 

quote enthousiasme

 

Een toekomst die dichter bij lijkt dan ooit in een groep van gelijkgestemden waarin je herkenning vindt van je eigen gevoelens. Je bouwt een nieuw netwerk op, waardoor je je gesterkt voelt in gemaakte keuzes en keuzes die je nog moet maken, sinds je nu een nieuwe toekomst moet gaan bouwen. Wanneer je met elkaar in gesprek bent, merkt je dat je er weer even tegenaan kan. Eén van de reden waarom ik, als begeleider, True Color Women ben begonnen, om een groter bereik te hebben en een helend netwerk te creëren.


Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een vriendelijk, zorgzaam netwerk te hebben buiten familie en vrienden om, die het soms wel even ‘zat’ zijn om verhalen over de scheiding te horen. Het is voor mij pittig geweest zonder dit netwerk, omdat de complexiteit van de scheiding veel vergde van mij.  De relatie met de vader van de kinderen heeft mij gebracht naar een echt dieptepunt. Al het verbale geweld en manipuleren van de realiteit, had ervoor gezorgd dat ik mezelf kwijt was geraakt.
Vanuit deze as ben ik herrezen als een Feniks en in mijn eigen kracht terug gekomen. De proef op de som gehad met een tweede relatie die ook niet veel beter was en uiteindelijk ook deze man de deur gewezen. In deze persoonlijke uitdagingen, kwam ik mezelf hard tegen en ben er sterker uit gekomen. Door middel van mijn website “Zo, die tyfus kerstboom staat” (titel van het te schrijven boek), bereik ik andere mensen die kampen met de beslissing wel/niet scheiden of in een scheidingsproces. Ik geef een luisterend oor en/of advies. Dat is iets om dankbaar voor te mogen zijn en wat ik ook ben.

Door middel van begeleider van True Color Women wil ik het scheidingsproces van online naar offline gaan brengen in een zelfhulpgroep.

quote wanhoop

 

Zolang je doet wat bij jou past, blijf je gemotiveerd en gedreven om te doen wat jij wilt doen.

En wat kun jij doen?

 

meWord lid van onze Facebook Fanpage en blijf op de hoogte

meGeef je op en ontplooi je als True Color Woman

meKom kennismaken in onze introductiebijeenkomsten

 

Samen kunnen wij bouwen aan waanzinnige plannen! Doe jij mee?

poloraid over mij

Meer over mij

Nog even een persoonlijke noot. Naast alle activiteiten online en als zelfgulpgroepbegeleider, woon ik in Veenendaal met mijn 2 dochters, een kat, 2 konijnen en vissen. Een gezellig rijtjeshuis vlakbij de winkels. Ik luister graag naar akkoestisch en/of sing en songwriter muziek en zing vals hard mee. In de auto, onder de douche (hoe cliché) en gewoon thuis. Ook op de fiets kunnen wij drieën vrolijke kinderliedjes zingen. Vooral als het regent. Eigenlijk ben ik gewoon graag mijzelf en sta ik positief in het leven. Dat wil niet zeggen dat ik een ‘die hard’ optimist ben. Ik bedoel, de zon schijnt echt niet elke dag, er is ook regen nodig om de plantjes te laten groeien. Wel ben ik ervan overtuigd dat het leven je niet meer geeft dan je aankan. Het heeft mij sterker gemaakt en gebracht tot waar ik nu ben. En de reis wordt alleen maar mooier en intenser.

Naast deze bekentenis over mijn persoon, kun je nog meer over mij te weten komen via de sociale media: