In de huidige maatschappij is men niet meer ingesteld op eeuwig voortdurende relaties. Er is een omslag gemaakt naar het uit elkaar gaan. Vrouwen brengen kinderen alleen groot met een gereduceerd inkomen. Te veel kinderen zijn geraakt door scheiding. Tijd voor een zelfhulpgroep voor gescheiden vrouwen, en True Color Women werd opgestart door Elisabeth.

Ondanks dat het ‘normaal’ is geworden, is het toch anders wanneer het jouw einde van de relatie betekent. Gevoelens van eenzaamheid en gestigmatiseerd ontstaan. Dit grote verlies raakt mensen emotioneel en financieel, door radicale veranderingen in de levensstijl en eigen identiteit. Wanneer eigendom en kinderen erin gemengd zijn, is de emotionele inzet hoger en de kwesties gevoeliger. Uit elkaar gaan is geen gemakkelijke overgang, voor niemand.

Gevoelens van wanhoop, woede, hulpeloosheid, afhankelijkheid, angst, eenzaamheid, zelfdoding, verloren, overweldigd, schuld, verdriet, afwijzing, etc, zijn normaal. Je kunt zelfs gevoelloosheid ervaren. Vertrouwen moet weer opnieuw groeien. En in complexe situatie zijn de gevoelens sterker, wanneer je verlaten wordt, vragen onbeantwoord blijven en/of wanneer de strijd losbarst in rechtszaken. Je zelfbeeld raakt hoe dan ook beschadigd en je bevindt je in een rollercoaster van emoties.

In deze periode van je leven wil je het gevoel van begrip ervaren, van anderen met eigen unieke ervaringen. Mensen die de emotionele rollercoaster kunnen valideren. De bevestiging dat het ‘normaal’ is wat je doorgaat en dat je niet ‘gek’ bent. En dit wil je ervaren in een veilige, consistente omgeving om te praten over je eigen ervaring zonder oordeel van anderen. Het praten helpt bij je helingsproces. De zelfhulpgroep True Color Women sluit hier op aan.

Zonder een zelfhulpgroep zul je het ‘alleen’ moeten doen. Het proces duurt langer en vergt meer energie van je. Je zoekt veel antwoorden op vragen zelf uit en stopt met praten over de situatie om vrienden en familie te ontlasten met hoe het eigenlijk met je gaat. De kans dat het je allemaal te veel wordt zal groeien. Vooral als verzorgende ouder, kom je minder aan jezelf toe dan eigenlijk nodig is. True Color Women is essentieel in dit proces.

 

truecolorwomen

Over True Color Women

Ik heb mijn eigen unieke scheidingsproces, waarin ik veel kennis en ervaring heb opgedaan wegens de complexiteit. Ik kom regelmatig in contact met andere gescheiden vrouwen, die graag ook in contact willen komen met gelijkgestemden, een plek willen hebben waar ze erover kunnen praten en zichzelf kunnen herkennen. Een groep vol steun en warmte van gescheiden vrouwen, waar je je veilig voelt en jezelf kunt zijn in een positieve sfeer. Waar eenheid in verscheidenheid wordt gecreëerd door de interessante mix van gescheiden vrouwen.

Ben jij een (alleenstaande) gescheiden vrouw en wil je graag deelnemen aan de laagdrempelige zelfhulpgroep True Color Women? Wil je uit het isolement en in contact komen met gelijkgestemden? Wil je weer terug bij jezelf komen? Wil je jouw waanzinnige toekomst verder bouwen? Wil je persoonlijke en/of zakelijk groeien?

Dan is True Color Women er voor jou!

True Color Women heeft veel kennis in zich om met jou te delen:

  • Er is kennis over alleenstaand moederschap en wat daar bij komt kijken, vanuit verschillende invalshoeken.
  • Kennis over complexe scheidingen uit persoonlijke ervaringen.
  • Online marketing kennis als je graag online wilt ondernemen.
  • Er worden boeken geschreven.
  • Studeren als alleenstaande moeder in combinatie met je gezin.
  • Kennis over de verwerking van complexe exen en hoe jezelf sterk komt te staan in je eigen kracht.
  • En nog veel meer.

True Color Women is er voor jou en jij bent er voor True Color Women. True Color Women is er voor alle (alleenstaande) gescheiden vrouwen uit Veenendaal, ongeacht achtergrond en geloofsovertuiging.

Onze persoonlijke ervaringen worden gedeeld met jou en we vertellen je hoe wij het hebben aangepakt om in eigen kracht te komen staan. True Color Women biedt laagdrempelige ondersteuning in een zelfhulpgroep voor gescheiden vrouwen!

true color women veenendaal

True Color Women in Veenendaal

True Color Women is een initiatief in Veenendaal. Tegen een bijdrage van €1.00 per persoon, kun je deelnemen, inclusief GRATIS kinderopvang in een aparte ruimte begeleidt door vrijwilligers.

Draag ook bij aan True Color Women!

  • Neem deel aan de zelfhulpgroep
  • Wordt lid van onze facebookgroep
  • Kom binnenlopen op één van onze introductie bijeenkomsten

Wil je een keer komen kijken? Dat kan. Kom dan naar onze introductie bijeenkomsten. Het is een vrije inloop met koffie en thee. Je kunt dan de ruimtes zien en kennis maken met de vrijwilligers van de kinderopvang. Je maakt kennis met de begeleider, andere gescheiden vrouwen en de kinderopvang.

Je hoeft uiteraard niet de introductiebijeenkomst af te wachten, je kunt op ieder gewenst moment bij ons aanschuiven voor €1.00 op de maandagochtend (1x per 2 weken).